Скоро до школи: яких лікарів потрібно пройти дитині для медкомісії

Як отримати медичну довідку майбутнім першокласникам
Скоро до школи: яких лікарів потрібно пройти дитині для медкомісії
Першокласники, школа (Фото: УНІАН)
20 Серпня 2021, 09:29
читать на русском

Перед початком навчального року майбутні першокласники повинні пройти обов'язковий медичний огляд і отримати довідку в школу.

Про це пише УНІАН.

Рішення про формат надання довідок і терміни подання встановлюються самою школою. Як правило, від батьків вимагають довідку про проходження медогляду і карту щеплень.

Відповідно до закону, огляди школярів проводяться тільки за згодою батьків або опікунів дитини. До 14 років вони зобов'язані бути присутніми при огляді.

Для отримання довідки потрібно пройти наступних лікарів:

  • педіатр визначає групу дитини для занять на фізкультурі;
  • оториноларинголог оглядає порожнину носа, носогорло і вуха, мигдалини;
  • офтальмолог перевіряє гостроту зору;
  • хірург перевіряє зовнішні статеві органи у хлопчиків, а також наявність пахової грижі, сколіозу, плоскостопості у дітей обох статей;
  • невропатолог оцінює стан зорового апарату і функції черепно-мозкових нервів.

Діти, які перебувають на обліку вузькопрофільних фахівців, додатково проходять огляд у них. Для довідки також потрібно здати аналіз крові та сечі.

З 14 років для медогляду додатково потрібно обстежитися у гінеколога (для дівчаток) або уролога-андролога (для хлопчиків).

Нагадаємо, міністр освіти України Сергій Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета) вважає, що ймовірність переходу на дистанційне навчання з 1 вересня 2021 року залежить від дисципліни українців. За його словами, потрібно просто навчитися жити в цих умовах пандемії.

Очільник МОН також наголосив, що є базова позиція міністерства про те, що дитячі садки, спеціальні установи і 1-4 класи в обов'язковому порядку повинні вчитися очно. Решта ж можуть піти на дистанційку при спалаху грипу, ГРЗ і коронавірусу. У міністерстві очікують, що це будуть традиційні сезонні загострення.

Читайте також

1