"Слуга народу" допоможе біженцям із працевлаштуванням за кордоном

Слуги запланували візити до Польщі, Німеччини, Чехії, Словаччини, Молдови, Румунії, Італії, Іспанії, Австрії
Важливо
"Слуга народу" допоможе біженцям із працевлаштуванням за кордоном
Біженці Фото: https://t.me/mvs_ukraine/9172
3 Травня 2022, 13:45
читать на русском

У партії "Слуга народу" ініціювали проєкт, у межах якого нардепи відвідають країни, які прийняли українських біженців, аби допомогти переселенцям із працевлаштуванням, освітою, медичним забезпеченням.

Про це повідомили в пресслужбі "Слуги народу".

Партія "Слуга Народу" ініціює проєкт, у межах якого делегації народних депутатів із парламентських груп дружби з іноземними державами відвідають країни, котрі прийняли найбільше переселенців з України. У фокусі уваги – працевлаштування, освіта, медичне забезпечення наших громадян за кордоном, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що перші візити заплановані до Польщі, Німеччини, Чехії, Словаччини, Молдови, Румунії, Італії, Іспанії, Австрії та інших країн.

Таким чином депутати досліджуватимуть стан умов проживання українців у цих країнах, опрацьовуватимуть проблеми, з якими стикаються переселенці, та доноситимуть ці проблеми до центральної та місцевої влади країни. Потім проводитимуть зустрічі з керівництвом країни, аби вирішити виявлені проблеми.

Основна мета проєкту – зробити все, щоб поки триває війна, українці за кордоном мали гідні умови життя та роботи. А після нашої перемоги – неодмінно повернулися назад до України, - пояснили у "Слузі народу".

Додали, що до координаційної ради парламентських груп дружби увійдуть голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк, нардепи Юлія Гришина, Ольга Совгиря, Максим Ткаченко, Михайло Радуцький, Павло Сушко.

Нагадаємо, після російського вторгнення з України виїхали вже понад п'ять мільйонів громадян.

Читайте також