"Слуга Народу" не ініціюватиме скасування другого туру місцевих виборів

У партії спростували інформацію, що розповсюджують ЗМІ
"Слуга Народу" не ініціюватиме скасування другого туру місцевих виборів
Слуга народу Фото: sluga-narodu.com
21 Жовтня 2020, 22:22
читать на русском

Партія "Слуга Народу" не ініціюватиме скасування другого туру місцевих виборів через поширення коронавірусу. Про це йдеться у повідомленні політичної сили у Facebook.

Як відомо, сьогодні Комітет виборців України повідомив, що у Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови №4234, яким пропонується не проводити другий тур виборів у період дії карантину.

Офіційно спростовуємо інформацію, що розповсюджують ЗМІ. Згадана ініціатива є особистою думкою окремого депутата і не збігається з позицією партії "Слуга Народу". До того ж виборчий процес перебуває на фінішній прямій, тож подібні зміни в ньому неможливі, - заявили "слуги".

У партії наголосили, що "Слуга Народу" виступає за чесне і прозоре проведення виборів задля оновлення влади на місцях.

Читайте також

Ми закликаємо зробити волевиялення максимально безпечним для громадян і створити всі умови для дотримання протиепідемічних заходів під час проведення голосування. Нагадаємо, другий тур місцевих виборів відбудеться протягом трьох тижнів з моменту встановлення результатів першого туру. Обиратимуть голів громад, де налічується понад 75 тисяч виборців, якщо в першому турі жоден із кандидатів не набрав 50% плюс 1 голос. У громадах, де виборців менше, голову обиратимуть простою більшістю, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Комітет виборців України у Facebook повідомив, що у Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови №4234, яким пропонується не проводити другий тур виборів у період дії карантину.

Автором проєкту назвали народну депутатку від "Слуги Народу" Тетяну Грищенко.

Фото постанови було оприлюднено низкою українських ЗМІ.