"Слуга народу" Стріхарський "забув", коли придбав іномарку за мільйон гривень

На його переконання, він купив машину ще до отримання мандата, тоді як НАЗК стверджує, що машина придбана на 7 місяців пізніше
"Слуга народу" Стріхарський "забув", коли придбав іномарку за мільйон гривень
Андрій Стріхарський (Фото: сайт народного депутата)
7 Лютого 2022, 17:43
читать на русском

Депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу" Андрій Стріхарський зазначив у декларації, що придбав авто BMW 750LI 2015 року випуску у травні 2019 року, хоча справжня дата придбання – грудень 2019 року.

Про це свідчить довідка щодо проведення повної перевірки декларації депутата за 2020 рік, передають Українськi Новини.

За даними Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), нардеп вказав недостовірні дані про дату набуття прав власності на BMW 750LI 2015 року випуску за 1,2 млн гривень, вказавши датою 30 травня 2019 року.

У довідці зазначено, що, згідно з відомостями Єдиного державного реєстру транспортних засобів та інформації, наданим регіональним сервісним центром ДСЦ МВС України, Стріхарський отримав право власності на зазначений транспортний засіб 30 грудня 2019 року.

Надане суб'єктом декларування пояснення про те, що дата придбання права на автомобіль вказана відповідно до дати початку фактичного володіння та користування вказаним транспортним засобом, не враховано, оскільки право власності на вказаний автомобіль згідно з п. 4.4 договору дарування автомобіля від 30.12.2019 № 349, за яким у суб'єкта декларування право власності на автомобіль виникло в момент отримання оригінального екземпляра цього договору після його нотаріального посвідчення – 30.12.2019, - написано у довідці.

Нагадаємо, у січні перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко продав свій автомобіль Citroen за 873 тисячі гривень.

Читайте також