"Слуги народу" випадково "скасували" виплату лікарняних в Україні – нардепка

Українці можуть залишитися без лікарняних виплат уже від 1 липня
Важливо
"Слуги народу" випадково "скасували" виплату лікарняних в Україні – нардепка
Лікарняний (Фото: Антикризовий медіа-центр)
9 Березня 2021, 19:57
читать на русском

Депутатська фракція "Слуга народу" проголосувала за поправку до закону про державне соціальне страхування, якою фактично скасувала виплату лікарняних за час хвороби людини.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила народна депутатка від "Євросолідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Кожне слово в законі – це керівництво до дії. Тому, якщо законодавець каже, що допомогу з тимчасової непрацездатності платитимуть "на період реабілітації внаслідок захворювання або травми, не пов`язаної з нещасним випадком на виробництві", то це значить, що під час самої хвороби можна не платити, - написала депутатка (досьє Іванни Климпуш-Цинцадзе).

Аби виправити "ляп" пропрезидентської фракції, депутатка з колегами вже ініціювали законопроєкт №5187 з правками, які дозволять не позбавляти українців лікарняних з 1 липня.


Контекст. Законопроєктом №5187 пропонується відновити право застрахованих осіб отримувати матеріальну допомогу за страховим випадком "тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві". У разі ухвалення цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та буде введений в дію з 30.06.2021 р.

1