"Слуги народу" вирішили змусити місцевих депутатів співати гімн

Пленарні засідання місцевих рад починатимуться та завершуватимуться виконанням державного гімну
"Слуги народу" вирішили змусити місцевих депутатів співати гімн
Анатолій Костюх Фото: сайт “Слуги народу”
12 Лютого 2021, 15:25
читать на русском

"Слуги народу" вирішили змусити місцевих депутатів співати гімн та носити прапор. Відповідні законопроєкти подані до Верховної Ради України.

Як повідомили у пресслужбі партії "Слуга народу", Верховна Рада врегулює використання державних символів України та іноземних держав. Відповідні законопроєкти №5048 і №5049 підписали понад 30 народних депутатів.

Що передбачає законопроєкт:

  •  Кожне пленарне засідання сесії органів місцевого самоврядування починається та завершується виконанням державного гімну України.
  • Заборонено виконувати іноземні державні гімни під час засідань, якщо у них не беруть участь офіційні делегації, групи чи посадові особи іноземних держав.
  • На фасадах і в приміщеннях адміністративних будівель, де працюють ради та їхні виконавчі органи, має бути встановлений державний прапор.
  • Перше засідання сесії сільської, селищної, міської, районної у місті, районної та обласної ради починається внесенням державного прапора України, що супроводжується виконанням державного гімну.
  • Заборонено встановлювати прапори іноземних держав на фасадах і в приміщеннях адміністративних будівель, де працюють ради та їхні виконавчі органи. За винятком випадків, коли у цих будівлях перебувають офіційні делегації, групи чи посадові особи іноземних держав.
  • Заборонено встановлювати прапори іноземних держав на підприємствах, в установах, організаціях, що перебувають у комунальній власності органів місцевого самоврядування.

Читайте також

Громадянин, який любить свою країну, однозначно шануватиме державні символи, зокрема гімн та прапор. Щобільше захищатиме їх. Тож ми попрацювали над удосконаленням чинного законодавства, врахували досвід європейських країн і зареєстрували законопроєкт, який врегулює дане питання, – розповів автор законодавчої ініціативи, народний депутат від "Слуги Народу" Анатолій Костюх.

За його словами, за нерегламентоване використання іноземних державних символів буде передбачено штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 3400 грн). У разі повторного штрафу протягом року – від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 – 6800 грн).

1