Закарпатські депутати співали не гімн, а молитву - посольство Угорщини

Це культурна спадщина та самобутність угорців
Закарпатські депутати співали не гімн, а молитву - посольство Угорщини
Прапор Угорщини (фото: з відкритих джерел)
2 Грудня 2020, 17:45
читать на русском

Депутати Сюртівської сільській об'єднаної територіальної громади Закарпатської області не співали гімн Угорщини, а читали угорську молитву.

Про це заявили в посольстві Угорщини в Україні.

Дипломати зазначили, що запис, на якому чути, як депутати сільради нібито співають гімн Угорщини, була зроблена вже після того, як вони заспівали гімн України. При цьому сам "угорський гімн" в посольстві назвали національною молитвою угорців, якій кілька сотень років, і "яка згодом стала державним гімном Угорщини".

Ця молитва є частиною культурної спадщини та самобутності угорців, які живуть в будь-якій точці світу, подібно до угорських національних кольорів (червоно-біло-зелений). Вони зберігаються і використовуються угорськими громадами у всьому світі не як символ Угорщини, а як символ приналежності до угорської нації, яке це має місце з угорцями, що проживають в Україні, - йдеться в заяві.

Читайте також

У посольстві додали, що вже десятиліттями спостерігається практика, коли в поселеннях, де проживають угорці, присутні угорські національні кольори, а під час урочистостей співається національна молитва.

Ми сподіваємось, що ця прекрасна та високо цінована традиція поваги до різних національностей і меншинної ідентичності буде безперешкодно продовжуватися в Україні, - заявили в посольстві.

Нагадаємо, що у Закарпатській області 21 листопада, в День гідності й свободи, складали присягу новообрані депутати Сюртівської Об’єднаної територіальної громади. Після складення присяги народні обранці заспівали угорський гімн.

Більше читайте у нашому матеріалі: Закарпатські депутати на присязі заспівали угорський гімн: що відбувається у регіоні

1