Служба порятунку оголосила "жовтий рівень" погодної небезпечності

Українців попередили про ожеледицю
Служба порятунку оголосила "жовтий рівень" погодної небезпечності
Погода, зима, сніг, дорога Фото: Simon Matzinger з Pexels
22 Грудня 2020, 14:20
читать на русском

Державна служба з надзвичайних ситуацій України опублікувала попередження про ожеледицю.

Вночі та вранці 23 грудня в більшості західних, у Житомирській та Вінницькій областях очікується ожеледь, на дорогах ожеледиця. Оголошено перший рівень погодної небезпечності, жовтий.

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, - зазначають у Службі порятунку.

Читайте також

Рятувальники просять водіїв бути уважними та обережними, дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та уникати небезпечних маневрів.

Нагадаємо, сьогодні "Укравтодор" повідомив, що в кількох областях України дороги замітає снігом. Невеликий сніг випадає в Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. На більшості перевальних ділянках доріг без опадів, лише в Івано-Франківській області туман заважає безпечному руху транспорту.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями залучено в роботі 245 одиниць техніки та 337 робітників.

За повідомленням Українського гідрометцентру, 22 грудня в країні хмарно з проясненням. У Приазов’ї місцями невеликий сніг, вдень в більшості західних областей невеликий дощ, в горах з мокрим снігом, на решті території без опадів.

1