Смерть екссудді Зінченка у Києві: у поліції назвали основну версію

Наразі ще проводяться деякі експертизи, але попередні результати вже є
Смерть екссудді Зінченка у Києві: у поліції назвали основну версію
Зінченко Сергій Фото: chesnosud.org
20 Грудня 2021, 13:37
читать на русском

У Києві 23 листопада знайшли мертвим колишнього суддю Солом'янського районного суду Києва Сергія Зінченка. Водночас у поліції немає підстав говорити про його вбивство.

Про це розповів керівник Головного управління Національної поліції у Києві, генерал Іван Вигівський в інтерв'ю РБК-Україна.

З самого початку виявлення трупа в будь-якому разі, особливо з огляду на наявність зброї, ми розглядаємо злочин через призму умисного вбивства. Проте після того, як ми оглянули місце події, призначили певні експертизи, у нас не виникло підстав вважати, що там було саме вбивство, - сказав Вигівський.

За його словами, будь-які докази щодо того, що хтось міг би перебувати у квартирі в момент загибелі колишнього судді, відсутні.

Керівник поліції Києва наголосив, що наразі ще проводяться деякі експертизи. Тільки за їхніми результатами поліція зможе дізнатися відстань від пістолета, який зробив постріл, до голови загиблого, кут пострілу і так далі.

На сьогодні ми розслідуємо за ч. 1 ст. 115 із позначкою "самовбивство, - зазначив Вигівський.

Раніше повідомлялося, що у січні 2017 року Зінченка було затримано на хабарі. Він із директором адвокатського бюро вимагали "винагороду" в розмірі 22 000 доларів США, яку мали передати службовим особам Міністерства юстиції України за сприяння у знятті арешту з приміщення, яке перебувало у заставі банку.

Нагадаємо, 11 вересня, в селі Погреби Київської області знайшли мертвим суддю Печерського районного суду столиці Віталія Писанця. Того вечора чоловік відпочивав у будинку знайомого, вони пили алкоголь, а потім посварилися.

Читайте також

1