Сніг, дощі та вітер: синоптики розповіли про погоду в Україні

Холодна погода затримається завдяки східному антициклону
Сніг, дощі та вітер: синоптики розповіли про погоду в Україні
Сніг, погодні умови Фото: Парламент.UA
9 Грудня 2020, 12:54
читать на русском

Найближчими днями холодна погода в Україні утримається завдяки східному антициклону. Але днями, тепле вологе повітря з Балкан і Чорного моря намагатиметься проникнути на територію України.

Тому на правобережній Україні очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу та навіть з переходом у дощ, про це провідна синоптиця Укргідрометцентру Наталя Голеня розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24".

За її словами, завтра, 10 грудня, може виникати ожеледь, і на дорогах ожеледиця. Також внаслідок напору тепла і холоду затримається вітряна погода. У більшості областей пориви сягатимуть 15-20 м/с.

Читайте також

Однак, повідомила Голеня, після похолодання буде потепління.

3 11-12 грудня потеплішає, морози відступлять, температурний фон коливатиметься близько нуля градусів. Тобто від -3 до +3 на Півдні та Закарпатті. Буде і до +7, і до +12 градусів. Тобто тепло повернеться поступово на територію України, принаймні до 15-16 грудня. Далі знову ж можуть тривати коливання температури, - зазначила метеорологиня.

Нагадаємо, у ДСНС попередили українців про перший рівень погодної небезпеки. Сьогодні, 9 грудня 2020 року, у західних, південних та південно-східних областях України пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Народні синоптики прогнозують, що Новий 2021 рік українці зустрічатимуть без снігу та морозу, зате з дощем.

1