Сніг з дощем прогнозують синоптики по всій Україні

17 лютого погода різко погіршиться
Сніг з дощем прогнозують синоптики по всій Україні
Мокрий сніг (фото: УНІАН)
17 Лютого 2023, 08:09
читать на русском

Погода в Україні 17 лютого погіршиться. Майже по всій території вдень очікується мокрий сніг, подекуди з дощем.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, в Україні буде хмарно. Вночі без істотних опадів, а вдень очікується невеликий мокрий сніг, в західних областях мокрий сніг та дощ.

При цьому вітер південно-східний з переходом на західний, швидкістю 5-10 м/с. У Карпатах, на сході та північному сході країни на дорогах подекуди ожеледиця.

Стовпчики термометрів на Лівобережжі вночі в середньому становитимуть -5 -10 градусів морозу, а в східних областях до -14, вдень температура коливатиметься від 0 -5 морозу.

На решті території вночі від +1 тепла до -4 градусів морозу. Вдень температура повітря становитиме +1 +6 тепла, а в південній частині, а також Львівській та Волинській областях +3 +8 градусів тепла, а в Одеській до +11.

У Києві буде хмарно. Вночі без істотних опадів, вдень невеликий мокрий сніг. Вітер західний, 5-10 м/с. Стовпчики термометрів вночі будуть показувати в межах 0-2 морозу, а вдень +2 +4 градуси тепла.

У вихідні погода також не порадує українців. повідомив синоптик Ігор Кибальчич.

"На вихідні, 18-19 лютого, активізація циклонічної діяльності над Скандинавським півостровом та Балтійським морем призведе до погіршення погоди по всій території України: пройдуть опади у вигляді снігу з переходом у дощ. Вітер південно-західної чверті посилиться до 15-20 м/с", - попередив синоптик.

За його даними, температура повітря суттєво підвищиться до -1…+4 °С вночі та до +2…+7 °С вдень. У західних та південних областях в денні години місцями буде аж +8…+13 °С.

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін вважає, що весна в Україні буде ранньою. Березень розпочнеться з потепління, температура буде в межах +9...+11, на заході країни повітря прогріється до +10...+13. Опадів буде небагато, а сонця побільшає. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14....+18 градусів.

На початку квітня в Україну прийде похолодання. Зокрема, в Карпатах можливий сніг, а на решті території України - перші весняні зливи та грози. Але вже з другої декади місяця по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

Читайте також

1