Снігопад в Іспанії: уряд оголосив "червоний" рівень тривоги

Минулої ночі температура повітря становила - 25
Снігопад в Іспанії: уряд оголосив "червоний" рівень тривоги
Сніг в Іспанії (фото: AFP)
12 Січня 2021, 20:24
У 41 провінції Іспанії вперше спостерігається снігопад та суттєво низька температура повітря. Уряд оголосив "червоний" рівень тривоги.

Про це повідомляє El Pais.

З понеділка вся країна, крім Канарських островів, відчуває вплив надзвичайно низьких температур. "Червоний" рівень тривоги через низькі температури, минулої ночі оголосили у 41 з 50 провінцій Іспанії.

Температура у щонайменше пів сотні населених пунктів опустилась нижче -11,5 ºC. Рекорди холоду цього дня були встановлені у муніципалітеті Моліна де Арагон (Гвадалахарата) - -25,2ºC та у Белло в Теруелі - -25,4º.

Низька температура встановилася навіть у тих частинах країни, де, як правило, тепло і взимку — Валенсії, Барселоні, Севільї та Мурсії.

Читайте також

За словами фахівців Державного метеорологічного агентства (AEMET), морози були зафіксовані практично на всьому півострові, за винятком прибережних районів.

Не виключено, що ніч 11 січня є однією з найхолодніших ночей у нашій країні за багато десятиліть, -  сказав Рубен дель Кампо, прессекретар AEMET.

Нагадаємо, що шторм "Філомена", який накрив значну територію Іспанії, спричинив у Мадриді найбільші снігопади за останні 50 років. У Мадриді зупинився громадський транспорт, припинили вивозити сміття.

Велика кількість людей залишається заблокованою у своїх машинах на автострадах, включаючи кільцеві дороги М-30 та М-40. Їм на допомогу залучили армію.

1