Снігопади та морози: туристів просять не ходити у гори

Україну засипле снігом та скує морозами
Снігопади та морози: туристів просять не ходити у гори
погода, сніг Фото: Парламент.UA
14 Січня 2021, 11:01
читать на русском

На високогір'ї Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека.

Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост повідомляє про ускладнення погодних умов на горі Піп Іван. Туристів просять утриматись від виходу у високогір'я.

Як повідомляється на сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту у Фейсбуці, сьогодні, 14 січня, на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість обмежена до 30 м. Хуртовина, падає сніг. Вітер південний, південно-західний 7-8 м/с. Температура повітря -13 градусів.

За прогнозами Укргідрометцентру, 14 січня, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, на високогір'ї Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека.

Синоптики попереджають українців, що 15-16 січня очікується значне зниження температури: вночі до 12-18 градусів морозу, місцями в північних областях до 21-го, вдень до 10-16 градусів морозу. 17-18 січня холодна погода утримається.

Читайте також

По Києву та Київській області 15-16 січня очікується значне зниження температури: вночі до 13-18 градусів морозу, вдень до 11-15. 17-18 січня холодна погода утримається.


Нагадаємо, через погіршення погодних умов на дорогах України утворилися снігові намети та ожеледиця. Рятувальникам довелося допомагати водіям на складних ділянках доріг.

У Херсонській області рятувальники вилучили із заметів 18 крупногабаритних автомобілів, які через ускладнення погодних умов сильним вітром та снігопадом на трасі Т0403, що проходить через смт Нововоронцовка, не змогли подолати затяжний слизький підйом на відрізку дороги.

1