Снігопади та вітер: синоптики попередили про небезпечну погоду

В Україні на 25 грудня оголошено перший рівень погодної небезпечності
Снігопади та вітер: синоптики попередили про небезпечну погоду
Погода, сніг Фото: Парламент.UA
24 Грудня 2020, 14:54
читать на русском

25 грудня у східній та північно-східній частині країни очікуються снігопади та штормові пориви вітру.

Посилаючись на дані Укргідрометцентру, Державна служба з надзвичайних ситуацій України застерігає, що на завтра в країні оголошено перший рівень погодної небезпечності.

25 грудня у східній та північно-східній частині країни значний сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця; у східних та південно-східних областях пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий), - зазначили у Службі порятунку.


Синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Різдво західного обряду буде в Україні з атмосферними фронтами, дощами, снігом, ожеледдю, налипанням мокрого снігу, сильним вітром та із весняним теплом.

Читайте також

Найближчої ночі дощі пройдуть практично повсюди, окрім східних областей, Дніпра з районами та Запоріжжя. Переходитиме дощ у сніг хіба що у Карпатах та на Сумщині.

Вже вдень, 25-го грудня, потужна фронтальна зона переміститься східніше і тому в більшості центральних областей, на північному сході та в східній частині України завтра, 25-го грудня, суттєво ускладниться погода - сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця, - розповіла вона.

На решті території України, хоча й опади послабнуть та припиняться, все одно домінуватиме волога повітряна маса. Вітер західного, південно-західного напрямків буде поривчастим і навіть подекуди зі штормовими поривами.

Температура повітря протягом дня очікується +2+6 градусів, у південній частині буде, як навесні, +5+11 градусів.

Читайте також

У Києві найближчої ночі литиме дощ, завтра вдень припиниться. Вітер у столиці буде західного, південно-західного напрямків, рвучкий, некомфортний. Температура повітря завтра вдень становитиме +2+5 градусів.

Нагадаємо, 23 грудня в Україні через ускладнення погодних умов сталося понад тисяча дорожньо-транспортних пригод, в яких 13 людей загинуло.

Правоохоронці отримали 56 повідомлень про аварії із загиблими або постраждалими.

1