Снігопади та заметілі: синоптики попередили про значне погіршення погоди

Снігопади можуть зупинити транспорт та знеструмити населені пункти
Снігопади та заметілі: синоптики попередили про значне погіршення погоди
Сніг, погода Фото: Рexels
27 Січня 2021, 11:34
читать на русском

У наступні дві доби у більшості південних, центральних та північних областей синоптики обіцяють опади у вигляді снігу.

В Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях оголошено третій рівень погодної небезпечності - червоний.

Як повідомляють синоптики Українського гідрометцентру, у зв’язку з активізацією циклону над півднем України до кінця сьогоднішнього дня та протягом доби 28 січня в Одеській, Миколаївській областях надзвичайний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу.

Читайте також

В Кіровоградській області очікується сильний мокрий сніг (приріст снігового покриву 20-30 см), налипання мокрого снігу  - оголошено другий рівень небезпечності, помаранчевий.

В Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях значний мокрий сніг (приріст снігового покриву 10-15 см), налипання мокрого снігу - оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Погодні умови призведуть до порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів, - попереджають в Укргідрометцентрі.

29 січня в Україні синоптики прогнозують невеликий сніг, на південному сході та сході - з дощем. Очікується зниження температури на 2-4 градуси.

За прогнозом синоптиків, 27 січня у Києві також очікується погіршення погодних умов. Опади розпочнуться надвечір. Можливий дощ із переходом у мокрий сніг за температури від +1°C до -2°C. А з 28 січня – прогнозують сніг за температури від 0°C до -6°C.

Заздалегідь, до початку опадів, дорожники столиці розпочнуть превентивну обробку доріг і тротуарів.

"Київавтодор" повідомив, що готовий до погіршення погодних умов: має 544 одиниці спеціальної техніки, працює у цілодобовому режимі.

Нагадаємо, сьогодні у результаті ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ і пориви вітру) було знеструмлено 117 населених пунктів у п'яти областях України.

1