Снігова лавина накрила туристів на Закарпатті

Під снігом опинилося п'ятеро людей
Важливо
Снігова лавина накрила туристів на Закарпатті
Сніг, гори Фото: Фото Flo Maderebner з Pexels
23 Січня 2022, 14:01
читать на русском

У Закарпатській області група туристів потрапила під снігову лавину.

Як повідомили у Службі порятунку, об 11:31 23 січня рятувальники отримали сигнал, що під час проходження туристичного маршруту групою у складі дев'яти осіб, п'ятьох з них накрило лавиною.

Подія трапилась в районі метеостанції Плай, поблизу с. Гукливий Воловецької ТГ, Мукачівського району. Туристи відкопались самостійно, але одна людина постраждала та потребує транспортування, - йдеться у дописі.

Постраждалий - чоловік 1992 року народження, він отримав травму ноги.

Для порятунку туристів було залучено гірських рятувальників с. Н. Ворота та с. Пилипець, загалом 10 осіб та три одиниці техніки.

Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області зазначає, що швидко отримати інформацію про цей інцидент вдалося завдяки додатку "Порятунок у горах" - один з постраждалих туристів подав сигнал SOS, що його колег сніговою лавиною знесло в колуар.

Також рятувальники повідомили про ще один інцидент у горах Закарпаття - тут заблукала у горах група туристів на лижах.

Увечері 22 січня під час катання на лижах на гірськолижному курорті Пилипець, в районі гори Гимба, четверо туристів втратили орієнтири місцевості в умовах туману та заблукали.

Повідомляється, що заблукалі чоловіки 1985, 1986, 1990 та 1997 років народження приїхали на Закарпаття зі Львова, Сум та Дніпра.

На їхні пошуки негайно вирушили гірські рятувальники з с. Нижні Ворота та с. Пилипець й о 01:10 шляхом проведення пошуково-рятувальних робіт знайшли заблукалих туристів в районі підніжжя гори Гимба. Чоловіки перебували в задовільному стані. Далі рятувальники доставили їх до села Березники Хустського району, де на них вже чекали друзі, - зазначають у ДСНС.

Нагадаємо, останніми тижнями в Україні синоптики та рятувальники попереджають про значну сніголавинну небезпеку. У Службі порятунку закликають туристів відмовитися від походів у гори.

Читайте також