Сильний вітер та сніголавинна небезпека: покращення погоди не буде

Синоптики оголосили про погодну небезпечність першого рівня
Сильний вітер та сніголавинна небезпека: покращення погоди не буде
Вітер, погода Фото: Sam Forson з Pexels
14 Січня 2022, 16:18
читать на русском

Сильний вітер затримається в Україні ще як мінімум на добу.

Як повідомляє Український гідрометцентр, 15 січня пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. На дорогах, крім півдня, прогнозується ожеледиця. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Також у суботу на високогір'ях Івано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей очікується значна сніголавинна небезпека - тут діятиме третій рівень небезпечності.

У Київській області 15 січня вночі можливий невеликий мокрий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, можливі пориви 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби від 3 градусів морозу до 2 тепла, у Києві вночі 0-2 морозу, вдень 0-2 тепла.

Гідрометцентр також попереджає, що до кінця доби 14 січня прогнозуються "максимальні швидкості вітру".

Синоптиця Наталка Діденко пише, що вихідними в Україні  відбудеться протистояння антициклону Carlos та циклону Famke - у суботу сильний вітер затримається, а в неділю - стихне. Проте 17-18 січня знову посилиться.

Невеликі опади впродовж вихідних ймовірні. У суботу - повсюди, окрім західних областей. У неділю - лише в східній частині України. Температура повітря після сьогоднішніх "плюсів" 15-16-го січня трохи знизиться, вночі до -1-5 градусів, вдень до 2 морозу 2 тепла, - повідомила вона.

Щодо столиці - тут в суботу сильний вітер залишиться, у неділю - послабне. Місцями невеликі опади лише 15-го січня. Температура повітря у нічні години -1-4 градуси, в денні близько 1 морозу.

Найближче суттєвіше похолодання очікується 17-19 січня, - додала синоптиця.

За даними УГМЦ, 17 та 18 січня похолодання повернеться - денні температури у понеділок не знизяться нижче мінус одного градусу, а вночі до мінус 4. Сніжитиме у центральних та північних областях, також сніг можливий на Сході. Вже у вівторок у більшості областей буде хмарна погода. Вночі термометри покажуть мінус 7-9 градусів, вдень - до мінус 6 градусів.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у 2022 році українців очікують температурні рекорди та погодні аномалії.

Читайте також