СNN: Удар по базі в Саках - найбільша втрата росавіації з часів Другої світової війни

У сучасній росії немає свідчень про такі значні втрати від одного інциденту за один день
СNN: Удар по базі в Саках - найбільша втрата росавіації з часів Другої світової війни
Вибухи на військовому аеродромі окупантів “Саки” в Криму / Фото з мережі
11 Серпня 2022, 13:06
читать на русском

Удари по російському військовому аеродрому "Саки" біля Новофедорівки в окупованому Криму стали нищівним ударом для росіян та найбільшою втратою росавіації з часів Другої світової війни.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з дослідженнями CNN, це може бути найбільшою втратою військової авіації Москви за один день з часів Другої світової війни.

Науковий співробітник Азіатського інституту Гріффіта та колишній пілот ВПС Австралії Пітер Лейтон провели дослідження супутникових знімків Planet Lab, які зафіксували авіабазу Саки до і після вибухів.

В CNN припускають, що знищені військові літаки могли бути бомбардувальниками Су-24 і багатоцільовими винищувачами Су-30. Ще два літаки були пошкоджені.

За словами науковця, кадри свідчать про те, що це була навмисна атака, а не "нещасний випадок".

CNN перевірили небагато доступних даних про втрати військової авіації за радянських часів. У сучасній росії немає свідчень про такі значні втрати від одного інциденту за один день, - підсумували в дослідженні.

Нагадаємо, 9 серпня у тимчасово окупованому Криму було чути вибухи з боку російської військової авіабази у Новофедорівці.

В міноборони рф заявили, що причиною вибухів стала детонація авіаційних боєприпасів. Так звана влада Криму заявила, що внаслідок вибухів загинула щонайменше одна людина, дев'ятеро людей постраждали.

Українське Міноборони заявило, що ЗСУ не причетні до цих вибухів.

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів, що в результаті вибухів на військовому аеродромі в окупованому Криму загинуло 60 росіян, поранення отримали ще 100.