Соціологи вияснили, як українці ставляться до акцій протесту у підтримку Стерненка

43% українців не підтримують протестні акції на Банковій
Соціологи вияснили, як українці ставляться до акцій протесту у підтримку Стерненка
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
27 Березня 2021, 07:11
читать на русском

Більша частина українців (43%) не схвалює протестні акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка.

За даними опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", 23% підтримують протести, але не хочуть брати у них участь, 4% і підтримують, і готові брати участь.

Байдуже до них ставляться 21% опитаних. За три тижні зросла кількість тих, хто не підтримує цих акцій, - кажуть соціологи.

Опитування показало, що 74% чули про акцію на підтримку Сергія Стерненка, у ході якої було пошкоджено будівлю Офісу президента (34% – багато, 40% – щось чули). Чверть нічого не знають про це. Підтримали дії протестувальників лише 14%, не підтримали – 70%.

Читайте також

65% вважають, що потрібно учасників акції, які пошкодили будівлю Офісу президента, заставити прибрати або ж сплатити компенсацію за збитки. 20% взагалі за те, щоб завести проти них кримінальні справи, аж до ув’язнення. Лише 9% за те, що не реагувати на це.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний".Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.