Протести за Стерненка: Геращенко назвав активістів неонацистами і скінхедами

Запобіжний захід затриманому під ОП на акції на підтримку Стерненка обиратимуть завтра
Важливо
Протести за Стерненка: Геращенко назвав активістів неонацистами і скінхедами
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
22 Березня 2021, 18:42
читать на русском

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував підсумки протестів на Банковій і пообіцяв нові підозри у цій справі.

Про це Геращенко сказав в ефірі каналу Україна-24.

По порушниках нині ведеться активна робота. Це стосується і тих, хто підпалював двері Офісу президента і тих, хто розбивав вікна. Там будуть і інші підозри, слідчі працювали всю ніч, дивляться сотні матеріалів. Різним людям інкримінуватимуть різні статті, - зазначив заступник міністра.

За словами Геращенка (досьє Антона Геращенка), від порушників будуть вимагати компенсацію за завдані збитки. Зараз все прораховується, стверджує заступник голови МВС.

Крім того, Геращенко назвав активістів, які підтримують Стерненка нацистами і скінхедами. Геращенко назвав події біля Офісу президента "вакханалією насильства" і зазначив, що "це був певний рубікон".

Можливо, суспільству потрібно було побачити, хто такі друзі Стерненка. Це маргінальні кола, люди, які є профашистськими. Бачите написи ACAB - це гасло, який використовують неонацисти по всьому світу. Друзі Стерненко - це неонацисти, які завдають такі написи - "All Cops Are Bastards" ( "Всі поліцейські виродки"). Ось вам розуміння, хто такий Стерненко і його друзі - нацисти і скінхеди, - підкреслив Геращенко.

Читайте також

Тим часом Печерський суд переніс на завтра обрання запобіжного заходу Владиславу Сорду, якому інкримінують хуліганство під Офісом президента, зокрема розбите скло у дверях. У мережі публікуються заклики прийти і підтримати затриманого.

Крім того, прихильники Стерненка заявили про плани повернутися на Банкову з протестом, коли справу розглядатиме апеляційний суд. Точної дати засідання поки немає.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

Друг Стерненка Роман Ратушний заявив, що Стафійчук був "мирним учасником акції" під ОП. Також він запевняє, що учасники акції біля Офісу президента не планували бити вікна будівлі, а зробили це "поліцейські провокатори".