Офіс президента завищив витрати на миття стін на понад мільйон гривень - експерт

У неділю будівлю Офісу президента розпочали мити працівники КП ШЕУ Печерського району
Офіс президента завищив витрати на миття стін на понад мільйон гривень - експерт
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
22 Березня 2021, 17:36
читать на русском

Будівлю Офісу відмити коштує близько 80 тисяч гривень, а не два млн гривень, як зазначали в Офісі президента.

Як повідомив співзасновник громадської ініціативи "Києве, мий" Єлісей Ходоловський у Facebook, відмивання і прибирання фасаду будівлі ОП без заміни скла у дверях коштуватиме приблизно 80 тисяч гривень, а справитись можна за 8-12 годин. У цю суму входить транспорт, бензин та амортизація техніки.

За два мільйони відтирати мають щонайменше Гейтс і Сорос, ганчірками з Туринської плащаниці, - написав він.

Холодовський у коментарі "Радіо Свобода" зазначив, що там орієнтовно 450 квадратних метрів на фасаді та 150-200 квадратних метрів надворі. А у 80 тисяч входить прибирання стін фасаду, рам, вікон, скульптурних куль і двору від фарби та написів.

За його словами, з ОП не звертались до "Києве, мий" після того, як він назвав значно нижчу суму за необхідне прибирання та реставрацію.

Учора на Банковій було багато працівників КП ШЕУ Печерського району. Ймовірно, вони і приберуть, за кошти бюджету, - додав він.

Читайте також

Як повідомили у пресслужбі Офісу президента, таку ціну - два мільйони гривень - назвало Державне управління справами, передає "Радіо Свобода".

Державне управління справами – це була їхня експертна оцінка і вони звертались до фахівців, - заявили в пресслужбі ОП.

Роботи з відновлення та прибирання розпочались у неділю, 21 березня. Але в Офісі президента не можуть сказати, скільки часу потрібно, щоб все завершити.

В ОП повідомили, що  необхідно замінити скло у вхідних дверях одного з під’їздів та вікно на першому поверсі будівлі, змити фарбу з фасаду першого поверху, реконструювати двері та внутрішнє оздоблення тамбура одного з під’їздів через ураження фаєрами; прибирати ділянки, уражені осередками загоряння на першому поверсі та пожежею в кабінеті на другому поверсі.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Тим часом в Офісі президента підрахували збитки від протестів. За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі ОП оцінюються приблизно у два мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими.

1