"Мовчання тримає за ґратами": прихильники Стерненка пікетували біля дачі Зеленського

Кілька сотень активістів скандували: "Волю Стерненку та Антоненку"
Головне
"Мовчання тримає за ґратами": прихильники Стерненка пікетували біля дачі Зеленського
Акція протесту “Мовчання тримає за ґратами” (фото: 24 канал)
8 Березня 2021, 20:06
читать на русском

Прихильники одеського активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років позбавлення волі, зібралися біля державної дачі президента Володимира Зеленського у Конча-Заспі.

Про це повідомляє 24 канал.

Активісти влаштували акцію під назвою "Мовчання тримає за ґратами". Вони прагнули донести главі держави, що судова система продовжує відправляти невинних людей у в'язницю, і вимагали звільнити Сергія Стерненка і Андрія Антоненка, фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Акція розпочалася о 17:00. Перед тим до президентської дачі стягнули правоохоронців. Протестувальники впевнені, що Зеленський 8 березня перебував саме на своїй дачі, - йдеться у повідомленні.

Акція протесту "Мовчання тримає за ґратами" (фото: Самозахист)

Кілька сотень активістів скандували: "Волю Стерненку та Антоненку". Вони також запалили фаєри та вирушили до дороги, аби всі проїжджі звернули увагу на акцію протесту.

Приїхали дівчата, які на 8 березня не хочуть квітів та цукерок, а хочуть справедливості для всіх українців.
Мовчання сьогодні — це тюрма для невинних. Саме мовчання тримає за ґратами. Мовчання президента сьогодні — найкрасномовніша відповідь суспільству на всі запитання, - йдеться у пресслужбі "Самозахист".

Акція протесту "Мовчання тримає за ґратами" (фото: 24 канал)

Також зазначається, що акція пройшла мирно, без сутичок із правоохоронцями.

Організатори акції анонсували протест на 9 березня біля готелю "Президент" о 09:00, де проходитиме відбір членів Вищої ради правосуддя.

Читайте також

Нагадаємо, що 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка.

Із зали суду Стерненко зателефонував, за його словами, президентові Зеленському. У слухавку він подякував гарантові за вирок, на іншому кінці зв’язок майже одразу ж обірвався. Після чого Стерненко розповів, що особисто зустрічався з президентом і той обіцяв йому посаду.

Своєю чергою прессекретарка Зеленського Юлія Мендель у коментарях кільком виданням заявила, що Зеленський не отримував дзвінка від Стерненка з зали суду, а також не втручався у розслідування та нічого не пропонував активістові. Проте адвокат Стерненка Масі Наєм звинуватив Мендель у брехні та підкреслив, що пропозиція посади відбувалась при свідках.

Стерненко написав листа, у якому запевнив, що перебуває в одеському СІЗО і попросив усіх боротись до кінця та не мовчати. Також активіст не звертатиметься з проханням про помилування до Зеленського.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що президент України Володимир Зеленський дізнався про вирок активісту Сергію Стерненку після засідання суду - із повідомлень у засобах масової інформації.

Своєю чергою, політолог Ігор Чаленко вважає, що у вищих ешелонах влади та правоохоронних органах очікували саме на таке рішення щодо Стерненка, яке оприлюднили в суді.

Читайте також наш матеріалРозплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку

1