Сьогодні українці теж сидітимуть без світла і води: що відомо про ранкові ракетні удари

Найбільше потерпіли Дніпро, Житомир та Київ
Головне
Сьогодні українці теж сидітимуть без світла і води: що відомо про ранкові ракетні удари
лампа, електроенергія (Фото: pixabay)
18 Жовтня 2022, 10:11
читать на русском

Вранці 18 жовтня рашисти знову масово обстрілюють Україну. Внаслідок обстрілів пошкоджено енергетичні об`єкти у кількох областях.

▪️Київ
Потрапляння до об'єкта енергетичної інфраструктури у Деснянському районі. На Троєщині немає світла, Деснянський район частково знеструмлений. На місці ДСНС і швидка, масштабна пожежа. У різних районах міста можуть відбуватися відключення для стабілізації системи.

▪️Дніпро
Після удару по Дніпру без електрики залишилися окремі райони обласного центру, Синельникове та Васильківки. Знеструмлено одну з насосних станцій "Дніпропроводканалу". На лівому березі міста перебої з водою.

▪️Житомир
Було два удари по об'єктах енергетики. У місті після влучення немає світла та води, лікарні переведені на резервні джерела живлення.

Крім того, рашисти запустили 8 ракет по Харкову. У місті є прильоти по об`єктам промислової інфраструктури. Попередньо жертв немає.

В офісі президента вже попередили, що через пошкоджену інфраструктуру може пропадати світло і вода по всій країні, також можуть бути віялові відключення. Зарядіть телефони, повербанки, запасіться водою.

Нагадаємо, уряд України закликав українців ощадливо ставитися до споживання електроенергії, оскільки через ракетні атаки рашисти знищили третину енергетичної інфраструктури держави.

Вечірній пік споживання значною мірою пов’язаний із споживанням домогосподарств. Якщо ввечері ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях. Тому постарайтеся якомога менше користуватися електроприладами від 18 до 23 години.

Крім того, за можливості використовуйте якомога менше електроприладів під час ранкового піку - від 8 до 11 години.