Українців просять від 18 до 23 години вимкнути світло, аби запобігти відключенням

Парламент.ua долучається до акції, тому наступні новини на сайті вийдуть вранці 11 жовтня. Вся оперативна інформація - у наших соцмережах
Головне
Українців просять від 18 до 23 години вимкнути світло, аби запобігти відключенням
Електроенергія, лампи (Фото: Pixabay)
10 Жовтня 2022, 17:59
читать на русском

Сьогодні о 18.00 розпочнеться вечірній пік споживання електроенергії, який буде тривати до 23.00. Це буде один із найскладніших вечорів для української енергетики. Сьогодні російські фашисти завдали ракетних ударів по великій кількості електростанцій та підстанцій. У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введені графіки аварійних відключень (так звані "віялові відключення").

Про це повідомили в Офісі президента.

Вечірній пік споживання значною мірою пов’язаний із споживанням домогосподарств. Якщо сьогодні ввечері ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях.

Найбільш енерговитратними є такі прилади:

- електрообігрівачі
- бойлери
- кухонна електроплита,
- мікрохвильова піч,
- пральна машина,
- електрична духова шафа,
- електрочайник (кавоварка),
- праска
- посудомийна машина
- кондиціонер
- зарядні пристрої
- пилосос
- комп’ютер
- телевізор

Сьогодні ввечері варто мінімізувати використання таких приладів, а натомість користуватися ними вночі або в обідню пору дня. Також більш ощадливе використання освітлення у вечірні години полегшить навантаження на енергосистему.

Сьогодні ввечері та наступні кілька днів зробімо все можливе, щоб мінімізувати споживання електроенергії о 18.00-23.00!

Нагадаємо, сьогодні вранці рашисти здійснили масовані ракетні атаки майже по всіх областях України. На цей час відомо про 47 поранених та 5 загиблих внаслідок ранкових обстрілів Києва. Загалом же по Україні щонайменше 10 людей загинули, ще близько 60 отримали поранення внаслідок ракетних ударів РФ.

1