Солодка казка: у Норвегії відкрили найбільше у світі пряникове містечко

Містечко складається з двох тисяч експонатів, виготовлених з імбирних пряників
Солодка казка: у Норвегії відкрили найбільше у світі пряникове містечко
Пряникове містечко у Бергені (Фото: bergenrabbit.net)
10 Грудня 2020, 18:56
читать на русском

В норвезькому місті Берген традиційно відкрили найбільше у світі пряникове містечко.

Про це пише bergenrabbit.net.

Містечко виготовили зі знаменитих імбирних пряників, які традиційно печуться на Різдво. У містечку нарахували понад тисяч експонатів, серед яких маленькі копії людей, будинків, міського транспорту і навіть оглядове колесо.

Над створенням містечка працювали тисячі мешканців Бергена – від професійних кондитерів до учнів шкіл і вихованців дитсадків. Особливістю норвезьких пряників є те, що їх роблять з тоншого тіста, ніж в інших країнах. Смаколики прикрашають візерунками з глазурі.

Хоча усі експонати містечка є їстівними, смакувати ними заборонено, адже люди торкатимуться  та ходитимуть біля пряників цілий місяць. Тому після закінчення свят пряникове містечко відправлять на компост.

Зазначається також, що цій місцевій різдвяній традиції вже майже 20 років. Експозиція працюватиме увесь грудень. Вхід на територію містечка — платний. Виручені кошти йдуть на благодійність.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні у Києві причепурили головну ялинку країни 2021. Офіційне святкування Нового року на Софійській та Контрактовій площах, а також біля Арки дружби народів триватиме із 19 грудня до 19 січня. Ялинки засвітять 19 грудня о 19:00, у день Святого Миколая.