Сонячно і прохолодно: чим порадує погода у четвер

Дощів на більшості територій України цього дня не очікується
Сонячно і прохолодно: чим порадує погода у четвер
Осінь, погода / Фото: Pexels
3 Листопада 2022, 08:12
читать на русском

В Україні спостерігається чудова осіння погода, суха й сонячна, хоч і прохолодна. Це все завдяки антициклону Andre, який ще протягом тривалого часу визначатиме погоду на українських територіях.

Про це у своєму телеграм-каналі розповіла синоптикиня Наталка Діденко.

У четвер у більшості регіонів України переважатиме антициклонний характер погоди, тобто значних опадів не прогнозується.

Антициклон Andre гостюватиме в Україні ще довго, періодично поблажливо дозволяючи якомусь грайливому атмосферному фронту кидатися хмарами сірими чи невеликими дощами", - зазначила Діденко.

Зокрема, через атмосферний фронт оклюзії (з'єднання теплого й холодного фронтів) короткочасні дощі можуть пройти 3 листопада на Житомирщині, Київщині, у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях.

Температура повітря також залишатиметься стабільною: уночі холодно, удень свіжо й прохолодно. Мінімальна нічна температура буде на рівні від -1 градуса до +5 градусів, тоді як максимальна денна в більшості областей коливатиметься від +6 до +12 градусів.У південних і західних областях вдень стовпчик термометра показуватиме там +10+17 градусів, а вночі не опуститься нижче +6 градусів.

У Києві протягом дня температура повітря в столиці залишатиметься на рівні +9+10 градусів. Водночас існує ймовірність несуттєвого дощу й дещо неприємного рвучкого вітру західного напрямку.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали, що вже на початку листопада слід чекати перших нічних "мінусів" та раннього снігу. Останні дні жовтня розпочнуть сезон похолодання, а в першій декаді листопада ймовірні нічні заморозки до -3 градусів.

1