Соромно за дисертацію Киви: У Львові кандидат наук спалив свій диплом

Він вважає, що звання кандидата наук остаточно дискредитовано
Соромно за дисертацію Киви: У Львові кандидат наук спалив свій диплом
Спалений диплом фото: соцмережі
27 Квітня 2021, 14:35
читать на русском
Викладач Українського католицького університету Олександр Ябчанка спалив свій диплом кандидата медичних наук, оскільки йому соромно, що депутат Верховної Ради Ілля Кива захистив ступінь кандидата.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

3 квітня 2014 року мені присудили науковий ступінь кандидата медичних наук. Сьогодні Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію. Комісія з 13 членів одноголосно проголосувала "За". Зважаючи на це, мені надалі соромно називатись кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовано, - сказав Ябчанка.

Він просить вважати цей вчинок офіційною заявою з вимогою позбавити його наукового ступеня кандидата медичних наук. А також закликав інших кандидатів та докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси із совістю.

Нагадаємо, що 26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління, проте не міг навіть відповісти на просте питання, що він має на увазі під "демократичним євроінтегрованим державним апаратом".  Нардеп пообіцяв дати відповідь в наступній своїй дисертації.