Сотня франківчанок вимагають від мера 100 тисяч за вагітність після вакцинації

Жінки написали меру повідомлення
Сотня франківчанок вимагають від мера 100 тисяч за вагітність після вакцинації
Руслан Марцінків Фото: facebook.com/mrada.if.ua
17 Вересня 2021, 13:34
читать на русском

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків отримав понад сотню повідомлень від жінок, які завагітніли після вакцинації від COVID-19. Нещодавно він пообіцяв таким жінкам 100 тисяч.

Про це він повідомив в ефірі радіо "Західний полюс".

Я так жартома сказав, що буду виплачувати 100 тис. грн. Жінки надсилають, коли вони перший раз вакцинувалися, другий і коли завагітніли. Тому це неправда. Але є досить велика кількість молодих дівчат, жінок, які вірять у те, що після вакцинації вони не завагітніють, — сказав він.

За його словами, влада Івано-Франківської громади хоче розвіяти усі міфи про щеплення від коронавірусної хвороби.

Розпилюють коронавірус літаками, бачили люди літак над полем. Люди в це свято вірять. Пояснюєш їм, що це просто поля кроплять, але люди вірять, що то коронавірус. Другий такий міф — "чіпізація", що є одразу 5G, що інтернет можна роздавати. Міф і про те, що є сотні протипоказань проти вакцинації: якщо нежить, то діарея. Але це не так. Протипоказання — це вагітність, важкий перебіг онкозахворювання, кардіозахворювання, — розповів Марцінків.

Нагадаємо, наприкінці серпня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пригрозив звільненням невакцинованим від COVID працівникам міської ради та дав два тижні, щоб вони отримали щеплення.

Читайте також

1