Не вакцинувався від COVID-19 - залишився без грошової допомоги: Марцінків зробив різку заяву

Від початку 2021 року місто виплатило мешканцям на лікування від коронавірусу понад 11 млн гривень
Не вакцинувався від COVID-19 - залишився без грошової допомоги: Марцінків зробив різку заяву
Руслан Марцінків (скріншот відео)
7 Вересня 2021, 17:48
читать на русском

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заборонив виплачувати матеріальну допомогу на лікування від коронавірусу тим мешканцям міста, які не вакцинувалися.

Про це мер заявив під час наради у мерії у вівторок, 7 серпня, передає Zaxid.net.

За словами директора департаменту соціальної політики Василя Семанюка, від початку 2021 року близько 4 тисяч мешканців громади отримали понад 11 млн гривень на лікування COVID-19.

На що Марцінків сказав, що це великі кошти. Він доручив чиновникам відтепер уточнювати у мешканців міста, які просять допомогу, чи отримували вони COVID-щеплення.

Тепер якщо звертаються по матеріальну допомогу, нехай вказують, чи були вакциновані. Якщо людина була вакцинована і захворіла, то одна справа. Але якщо не скористалася цим правом і звертається по допомогу... Коли не було вакцини, то це зрозуміло. Будь ласка, хай тепер це вказують і від цього буде залежати матеріальна допомога, - сказав мер Івано-Франківська.

Нагадаємо, наприкінці серпня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пригрозив звільненням невакцинованим від COVID працівникам міської ради та дав два тижні, щоб вони отримали щеплення. За словами мера, єдине протипоказання може бути лише від лікаря, коли той випише довідку про хворобу та неможливість вакцинації.

При цьому, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків пообіцяв 100 тисяч першій жінці, яка завагітніє після вакцинації проти ковіду.

Читайте також

1