SpaceX планує цьогоріч вивести в космос першого непрофесійного астронавта

Політ здійснюватиметься на Crew Dragon
SpaceX планує цьогоріч вивести в космос першого непрофесійного астронавта
Ракета фото: pexels
15 Лютого 2022, 15:11
читать на русском

Американська компанія SpaceX, якою володіє Ілон Маск, планує у 2022 році вперше в історії вивести у відкритий космос непрофесійного астронавта.

Про це повідомляє на своїх інтернет-ресурсах компанія SpaceX.

Засновник платіжної компанії Shift4 та учасник першої в історії космічної місії з повністю непрофесійним екіпажем Inspiration4 мільярдер Джаред Айзекман та SpaceX запускають космічну програму Polaris.

Загалом у рамках програми буде три запуски до космосу. Першу місію заплановано на кінець 2022 року. Політ здійснюватиметься на Crew Dragon. На борту космічного корабля будуть Айзекман, колишній пілот ВПС США Скотт Потіт і два інженери SpaceX Сара Джилліс та Анна Менон.

Планується, що вони проведуть п’ять днів на орбіті. Члени екіпажу мають протестувати супутниковий зв’язок Starlink, а також вийдуть у відкритий космос. Якщо все пройде за планом, це буде перший в історії вихід у відкритий космос непрофесійного астронавта.

Нагадаємо, космічна компанія SpaceX, яка належить підприємцю Ілону Маску, завершила будівництво повноцінного прототипу Starship.

У січні американський винахідник та мільярдер Ілон Маск показав спеціальну споруду компанії SpaceX - 140-метрову конструкцію для приземлення багаторазових ракет Mechazilla.

Читайте також

1