Спека в Україні посилиться, проте не надовго - синоптики

Холодний атмосферний фронт почне заходити з 6 та 7 липня
Спека в Україні посилиться, проте не надовго - синоптики
Літо / Фото: Pexels
3 Липня 2022, 19:04
читать на русском

Новий тиждень розпочнеться в Україні спекотною погодою.

Про це повідомляють синоптики Українського гідрометцентру.

За даними УГМЦ, дощів 4 липня не буде. У більшості областей вдень температура повітря становитиме 31-34 градуси. Найспекотніше буде у західних областях, тут повітря прогріється до 36 градусів.

Погода на 4 липня

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що температура повітря завтра, у понеділок, у більшості областей становитиме протягом дня 28-34 градуси.

Антициклон, область високого атмосферного тиску, визначатиме 4-го липня суху, переважно сонячну погоду практично повсюди в Україні. У Києві понеділок буде гарячим, до +33 градусів, та сонячним, без дощів, - каже вона.

Діденко зазначає, що спека затримається дів два-три, а потім до України дістанеться холодний атмосферний фронт із заходу Європи. Прохолодніше стане у середу-четвер, 6-7 липня.

У більшості наших областей з другої половини тижня спека послабне до 22-28 градусів, лише в східних областях та на південному сході України гарячіше повітря затримається, - каже вона.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.

1