Спеку змінять дощі: синоптик розповіла про погоду в Україні на початку тижня

Істотне похолодання очікується в столиці України Києві
Спеку змінять дощі: синоптик розповіла про погоду в Україні на початку тижня
Літо, погода (Фото: Парламент.ua)
25 Липня 2022, 05:01
читать на русском

Понеділок в Україні відзначиться похолоданням у північних областях, грозовими дощами на Лівобережжі та сонячним антициклоном, на ім'я Lebrecht.

Про це у Фейсбуці повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Погода в Україні в понеділок 25 липня буде різноманітною. У багатьох областях спека послабне, в на Сході та Півночі обіцяють дощі.

Загалом початок тижня буде дещо прохолодніший. Хоча у західних регіонах прогнозують до +29 градусів. Однак на Волині та Житомирщині – +24...+26.

25 липня у північних областях України спека послабне, температура повітря знизиться до +23+27 градусів. У більшості областей України очікується +25+29 градусів, на Одещині до +29+31 градуса. Дощі з грозами пройдуть вночі на півночі та в Центрі, протягом дня дощова, періодично, погода спостерігатиметься на Лівобережжі України – атмосферний фронт. Карта. На Правобережжі захазяйнує антициклон Lebrecht – сухо сонячно. Північно-західний вітер буде рвучким у північних та центральних областях України, – зазначила Діденко.

Синоптикиня також повідомила, що у Києві новий тиждень почнеться послабленням спеки, температура повітря вдень становитиме близько +24, +25 градусів.

Дощ у столиці ймовірний сьогодні ввечері та найближчої ночі. Завтра вдень, у понеділок, переважатиме суха, вітряна погода. Літо триває, а, отже, спекотні дні ще будуть, – написала Діденко.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що до кінця липня температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.