Перший заступник спікера парламенту закликає депутатів до розгляду законопроєкту про дистанційне голосування

Законопроєкт №3250 дозволяє парламенту працювати в режимі відеоконференції в умовах пандемії
Перший заступник спікера парламенту закликає депутатів до розгляду законопроєкту про дистанційне голосування
Руслан Стефанчук
28 Вересня 2020, 15:30
читать на русском

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук закликає народних депутатів повернутися до розгляду законопроєкту №3250, який передбачає віддалене голосування в умовах пандемії.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє Укрінформ.

Я попросив би, враховуючи те, яка ситуація з коронавірусом відбувається і в країні, і в стінах Верховної Ради, все ж таки переглянути можливість повернення до законопроєкту №3250, який був внесений одним з перших в Європі, але, на превеликий жаль, так і залишився нерозглянутим. Це про віддалене голосування Верховної Ради, - зазначив Стефанчук.

Він також зазначив, що єдиною метою документу є можливість діяльності парламенту в критичній ситуації.

Давайте переглянемо це з точки зору не якихось політичних прагнень, а з точки зору державницького підходу, - наголосив він.

Стефанчук також вважає, що такий запобіжник у ВР повинен обов’язково бути.

Читайте також

Як зазначено на сайті парламенту, законопроєкт №3250 "Про підстави та порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради України та засідань комітетів Верховної Ради України в режимі відеоконференції на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" був зареєстрований 20 березня цього року, а  знятий з розгляду - 1 вересня.

1