Спільники ексглави МВС Захарченка отримали підозри від ДБР

Четверо експосадовців банківської установи звинувачуються у несплаті податків
Спільники ексглави МВС Захарченка отримали підозри від ДБР
Захарченко Віталій (стоп-кадр відео)
8 Серпня 2022, 14:55
читать на русском

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру чотирьом бізнес-спільникам колишнього очільника МВС України Віталія Захарченка.

Підозрювані отримали неправомірну вигоду та легалізували майно, одержане злочинним шляхом через банківські установи.

До схеми був причетний серед інших і колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, - зазначають у ДБР.

Під час розслідування з'ясувалося, що четверо чиновників у підконтрольній Захарченку банківській установі отримали від кількох юридичних осіб близько 100 млн грн кожен.

Платежі оформлювались нібито під виглядом повернення фінансової допомоги, яка насправді була фейковою. Частину цих коштів було направлено на рахунки спільників Захарченка та передано замовнику готівкою. Учасники схеми не задекларували та не сплатили податок на доходи фізичних осіб в сумі 68 млн грн, що призвело до ненадходження до місцевих бюджетів різних рівнів коштів в особливо великих розмірах.

Наразі чотирьом спільникам Захарченка повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК України. Провадження щодо самого колишнього міністра розслідується НАБУ.

Нагадуємо, що в управління АРМА Державним бюро розслідувань передано майно Захарченка та наближених до нього осіб на суму 1,4 млрд грн, а також ініційовано питання щодо передачі майна в дохід держави. 

1