Співпраця з росією та недобросовісні волонтери: Олександр Фільчаков відреагував на злочини

Прокуратура обіцяє покарати тих, хто наживається на гуманітарній допомозі
Співпраця з росією та недобросовісні волонтери: Олександр Фільчаков відреагував на злочини
Олександр ФІльчаков (Фото: Харківська обласна прокуратура)
23 Березня 2022, 20:35
читать на русском

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков провів зустріч з народними депутатами з фракції "Слуга народу" для обговорення низки актуальних питань життєдіяльності регіону в умовах війни.

Як повідомляє пресслужба відомства, на зустрічі з Фільчаковим, яка відбулася 21 березня, були присутні народні депутати Павло Якименко, Олексій Краснов та В'ячеслав Медяник.

Фільчаков зустрівся з народними депутатами Фото: facebook.com/prokuraturakharkiv

Учасники обговорили також криміногенну ситуацію в області, випадки переходу окремих осіб на бік країни-агресора та питання щодо недобросовісності окремих волонтерів.

Насамперед Фільчаков та нардепи обговорили питання криміногенної ситуації у Харкові та в області. Крім того, не залишилося осторонь питання, що російська окупаційна влада шукає прихильників серед українців та намагається змусити перейти місцеву владу на бік країни-агресора.

Також було акцентовано на можливих зловживаннях під час отримання та розподілу гуманітарної допомоги для цивільного населення, ЗСУ, тероборони, медичних закладів.

Результатом зустрічі стала домовленість учасників про спільне та оперативне інформування народних обранців і правоохоронців про діяльність недобросовісних "волонтерів" та інших осіб, які наживаються на горі інших, - йдеться у повідомленні.

За наслідками зустрічі прокурор Харківської області дав відповідне доручення керівникам окружних прокуратур та правоохоронних органів організувати відповідне відпрацювання цього питання.

Також Фільчаков доручив провести перевірки недобросовісних волонтерів та інших осіб, які наживаються на горі інших. Зокрема, це стосується реалізації гуманітарної допомоги.

Викриті на незаконних оборудках з гуманітарною допомогою особи будуть негайно притягнуті до встановленої законом відповідальності, - зазначив керівник обласної прокуратури.

За його словами, прокуратура докладає усіх зусиль та документує вказані випадки для проведення належного розслідування.

Нагадаємо, наразі прокуратурою Харківщини здійснюється досудове розслідування у 188 кримінальних провадженнях, пов’язаних із збройною агресією росії.

Читайте також