Співпрацювала з орками: СБУ затримала дружину українського військового

Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
Співпрацювала з орками: СБУ затримала дружину українського військового
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
2 Вересня 2022, 23:09
читать на русском

СБУ затримала дружину українського військового, яка надавала оркам інформацію про розташування військових об’єктів і техніки ЗСУ вздовж лінії фронту біля Донецької та Запорізької областей.

Про це повідомили в СБУ.

Слідством встановлено, що зрадниця – 31-річна мешканка Дніпропетровської області, котра розпочала роботу на ворога у травні цього року. Вона пішла на такий крок попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що жінка використовувала свого чоловіка "в темну", вона випитувала дані про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях. Отриману інформацію вона передавала через месенджери до військової розвідки рф, де їх використовували для нанесення артилерійських, мінометних та авіаударів.

Її контактною особою був військовослужбовець рф, який пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон, - пояснили в СБУ.

Правоохоронці затримали жінку  після чергової передачі інформації. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ знешкодила агентурну мережу рф, яка координувала наступ орків на Київ у перші дні війни.

Читайте також

1