Співзасновник Twitter планує створити систему майнінгу біткоїнів

Платформа буде матиме відкритий код для приватних осіб і підприємств
Співзасновник Twitter планує створити систему майнінгу біткоїнів
Криптовалюта, біткоїн (фото: Pexels)
18 Жовтня 2021, 11:34
читать на русском

Співзасновник Twitter Джек Дорсі повідомив про намір своєї компанії Square створити систему майнінгу біткоїнів.

Вона буде заснована на кастомних мікросхемах і відкритому вихідному коді для приватних осіб і підприємств по всьому світу.

Про це Дорсі повідомив у своєму Твіттері.

Square розглядає можливість створення системи видобутку біткоїнів на основі спеціального кремнію та відкритого коду для приватних осіб та компаній по всьому світу. Якщо ми зробимо це, ми будемо слідувати нашій моделі апаратного гаманця: створювати відкрите рішення у співпраці зі спільнотою, - написав він.

Співзасновник Twitter наголосив, що видобуток біткоїнів має бути таким само простим, як "підключення установки до джерела живлення".

Майнінг має бути більш розповсюдженим. Основна робота майнера - це безпечний розрахунок транзакцій без необхідності довірених третіх сторін... Видобуток корисних копалин повинен бути більш ефективним. Прагнення до чистого та ефективного використання енергії чудово впливає на економіку, вплив та масштабованість Bitcoin, - додав Дорсі.

Він розповів, що його команда розпочне "глибоке технічне розслідування", необхідне для виконання цього проєкту.

Нагадаємо, у березні співзасновник Twitter Джек Дорсі продав першу публікацію в соціальній мережі за 2,9 млн доларів, який був проданий на аукціоні.

Читайте також