Майже на 60% впало споживання електроенергії майнерами біткоїнів

Це найнижчий рівень з початку листопада 2020 року
Майже на 60% впало споживання електроенергії майнерами біткоїнів
Криптовалюта Bitcoin/Біткоїн (фото: pexels)
12 Липня 2021, 17:53
читать на русском

Від початку липня скоротилося споживання електроенергії майнерами біткоїнів майже на 60% до 62 ТВт/год з травневого рекордного піка в 143 ТВт/год.

Про це повідомляє видання LetKnow.

Згідно з даними "Кембриджського індексу споживання електроенергії біткоїном" (CBECI), загальне передбачуване річне споживання електроенергії майнерів впало майже на 60%, знизившись з історичного піка в 143 ТВт/год в середині травня до 62 ТВт/год на початку липня.

Зазначається, що наразі річне споживання електроенергії майнерами біткоїнів оцінюється в 67 ТВт/год. При цьому передбачуваний максимальна загальна витрата електроенергії становить 162 ТВт/год в порівнянні з 520 ТВт/год в середині травня.

Пропонований мінімум також знизився з 47 ТВт/год до 24 ТВт/год, - йдеться у повідомленні.

Енергоспоживання майнерів біткоїнів почало знижуватися з розвитком "ведмежого" ринку BTC. Водночас посилення регуляторної політики щодо криптовалюти Китаєм зіграло чималу роль.

Нагадаємо, Сальвадор став першою у світі країною, яка узаконила біткоїни як платіжний засіб. Відповідно до закону, в країні мають створити інфраструктуру під платежі в криптовалюті.

Читайте також наш матеріал: Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

Читайте також

1