Сполучені Штати додатково виділять 4,5 млрд доларів для України

Фінансування надходитиме до уряду України кількома траншами
Сполучені Штати додатково виділять 4,5 млрд доларів для України
Білий дім, США (Фото: getty images)
8 Серпня 2022, 20:38
читать на русском

Агентство Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) 8 серпня оголосило про виділення уряду України додаткових 4,5 мільярда доларів через механізм Світового банку.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що фінансування буде надходити до уряду України траншами.

Перший транш у сумі 3 мільярдів доларів надійде у серпні.

Попередні транші допомоги Україні з боку USAID становлять 1,3 мільярда доларів в червні та 1,7 мільярда доларів у липні, а загальна підтримка бюджету України з боку США з початку повномасштабного вторгнення росії становитиме 8,5 мільярда доларів.

Кошти США мають допомогти уряду України надавати базові послуги, зокрема соціальну та фінансову допомогу населенню, дітям з обмеженими можливостями та мільйонам внутрішньо переміщених осіб.

В USAID заявили, що бюджетна підтримка США дозволила українському уряду підтримувати постачання газу та електроенергії до лікарень, шкіл та іншої критичної інфраструктури й доставляти терміново необхідні гуманітарні вантажі громадянам. Також кошти були використані для виплат лікарям, вчителям та іншим бюджетним працівникам.

Агентство зазначає, що Світовий банк разом зі сторонніми наглядовими органами впровадили "надійні запобіжні заходи", щоб переконатися, що кошти будуть спрямовуватися за призначенням.

Нагадаємо, що Україна минулого тижня подала офіційну пропозицію Міжнародному валютному фонду щодо започаткування нової спеціальної програми МВФ та очікує отримати допомогу від МВФ у листопаді-грудні.

Читайте також

1