Справа Князєва: ВРП дала згоду на тримання ексголови суду під вартою

Всеволода Князєва підозрюють в отриманні майже 3 млн доларів хабаря
Головне
Справа Князєва: ВРП дала згоду на тримання ексголови суду під вартою
Всеволод Князєв Фото: УНІАН
18 Травня 2023, 17:38
читать на русском

Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря на 2,7 мільйона доларів.

Про це повідомляє Суспільне.

За рішення проголосували 14 членів ВРП із 14. Напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до ради з відповідним клопотанням.

Тепер САП направила подання до Вищого антикорупційного суду про призначення засідання для обрання міри запобіжного заходу.

Прокурори просили зробити відкритим засідання щодо питання Князєва у ВРП. Князєв та його адвокати наполягали на закритому засіданні через те, що справа стосується Верховного Суду і може містити державну таємницю. За рішенням ВРП пряму трансляцію заборонили, проте засідання залишили відкритим для участі преси.

Нагадаємо, 15 травня правоохоронці викрили корупційну схему, у якій брало участь керівництво Верховного суду. Зокрема, на хабарі у 2,7 млн доларів спіймали голову Верховного суду України Всеволода Князєва.

На пленуму Верховного суду було підтримано дострокове припинення повноважень Князєва. Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВС Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду. Рішення підтримали 140 суддів Верховного суду, двоє - проголосували проти.

Однак Князєв і надалі матиме статус судді - повністю звільнити його з судової системи може лише Вища рада правосуддя.

17 травня ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву та його спільнику - адвокату повідомили про підозру.