Справа "Краяну": мер Одеси Труханов більше не носить електронний браслет

Наразі вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про повторне накладення на мера процесуальних обовʼязків
Головне
Справа "Краяну": мер Одеси Труханов більше не носить електронний браслет
Геннадій Труханов / Фото: president.gov.ua
20 Липня 2023, 10:39
читать на русском

Колегія суддів ВАКС не розглянула клопотання прокурора САП про продовження обов’язків, покладених на міського голову Одеси Геннадія Труханова.

Про це заявила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Як відомо, у четвер, 4 травня, ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу міському голові Одеси. ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави.

Надалі за обвинуваченого було внесено заставу та покладено відповідно процесуальні обовʼязки, зокрема носіння електронного засобу контролю.

В п'ятницю, 16 червня, прокурор САП звернувся до ВАКС з клопотанням про продовження строків обовʼязків. Проте суд так і не встиг розглянути указане клопотання у відповідні строки. Як наслідок, строк дії обовʼязків у обвинуваченого сплив п'ятого липня.

Наразі вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про повторне накладення процесуальних обовʼязків на указану особу.

Наступне засідання у справі призначено на 26 липня цього року.

Нагадаємо, що ​на початку жовтня 2018 року НАБУ і САП скерували до суду так звану справу заводу "Краян" (корупційна схема, через яку територіальній громаді міста Одеси завдали 92 млн грн збитків).

Серед восьми обвинувачених міський голова Одеси та його заступник, депутат Одеської міської ради та інші. Менше ніж за рік Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив виправдувальний вирок стосовно обвинувачених у цій справі. Проте, у лютому 2021 року, завдяки АП ВАКС, вдалося повернути справу на новий розгляд уже до Вищого антикорупційного суду.

Міського голову Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василя Шкрябая, директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова звинувачують у розкраданні 92 млн грн місцевого бюджету.

Читайте також