Мер Одеси Труханов вийшов з СІЗО під заставу

За Труханова внесли понад 13 мільйонів гривень застави
Головне
Мер Одеси Труханов вийшов з СІЗО під заставу
Труханов Геннадій (фото: Facebook)
6 Травня 2023, 14:13
читать на русском

Міський голова Одеси Геннадій Труханов вийшов із СІЗО після того, як за нього було внесено заставу у розмірі 13,4 млн грн.

Про це повідомили у Спеціальній антикорупційній прокуратурі (САП), пише агентство Інтерфакс-Україна.

Мер Одеси вийшов із СІЗО під заставу в 13,420 млн грн, визначену раніше судом як альтернатива арешту, – зазначили у САП.

У прокуратурі не уточнили, хто саме вніс заставу за Труханова. За інформацією Суспільного, це зробив депутат промерської фракції Довіряй ділам Дмитро Танцюра.

Нагадаємо, 4 травня міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту в межах розслідування через справу одеського заводу Краян. Альтернативою визначили понад 13 млн грн.

Міського голову Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василя Шкрябая, директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова звинувачують у розкраданні 92 млн грн місцевого бюджету.

Нагадаємо, що ​на початку жовтня 2018 року НАБУ і САП скерували до суду так звану справу заводу "Краян" (корупційна схема, через яку територіальній громаді міста Одеси завдали 92 млн грн збитків).

Серед восьми обвинувачених міський голова Одеси та його заступник, депутат Одеської міської ради та інші. Менше ніж за рік Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив виправдувальний вирок стосовно обвинувачених у цій справі. Проте, у лютому 2021 року, завдяки АП ВАКС, вдалося повернути справу на новий розгляд уже до Вищого антикорупційного суду.

Читайте також