ВАКС арештував мера Одеси Труханова у справі заводу "Краян"

Альтернативним запобіжним заходом є 13 мільйонів гривень застави
ВАКС арештував мера Одеси Труханова у справі заводу "Краян"
Геннадій Труханов Фото: facebook.com/gennadiytruhanov
4 Травня 2023, 17:10
читать на русском

Спеціалізована антикорупційна прокуратура взяла під варту мера Одеси Геннадія Труханова. Про це стало відомо у четвер, 4 травня.

Про це пише Telegram-канал Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Справа Одеського "Краяну" - міського голову Одеси взято під варту", - сказано в повідомленні.

ВАКС узяв під варту мера Одеси Труханова із правом на заставу у 13 млн грн.

Як відомо, 24 квітня, у Вищому антикорупційному суді відбулося засідання у справі розкрадання грошей на покупці збанкрутілого заводу "Краян". В його ході прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав клопотання про зміну запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова та його спільників на тримання під вартою.

Міського голову Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василя Шкрябая, директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова звинувачують у розкраданні 92 млн грн місцевого бюджету.

Нагадаємо, що ​на початку жовтня 2018 року НАБУ і САП скерували до суду так звану справу заводу "Краян" (корупційна схема, через яку територіальній громаді міста Одеси завдали 92 млн грн збитків).

Серед восьми обвинувачених міський голова Одеси та його заступник, депутат Одеської міської ради та інші. Менше ніж за рік Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив виправдувальний вирок стосовно обвинувачених у цій справі. Проте, у лютому 2021 року, завдяки АП ВАКС, вдалося повернути справу на новий розгляд уже до Вищого антикорупційного суду.

Читайте також