Справа Майдану: поліціянт, який перешкоджав журналістам, отримав підозру

У лютому 2014 року підозрюваний затримав журналіста та оператора "5 каналу"
Справа Майдану: поліціянт, який перешкоджав журналістам, отримав підозру
Революція гідності (Фото: УНІАН)
2 Червня 2021, 14:39
читать на русском

Співробітнику Національної поліції, який досі працює у відомстві і під час Революції гідності затримав журналістів "5 каналу", повідомлено про підозру.

Про це йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора України.

Колишньому старшому інспектору з особливих доручень відділу організації служби управління громадської безпеки Головного управління МВС України в м. Києві – чинному співробітнику Національної поліції України повідомили про підозру у справі Майдану.

Поліціянту інкримінують "умисне, на виконання явно злочинного наказу, незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

За інформацією слідства, 18 лютого 2014 року підозрюваний, перебуваючи в центрі Києва спільно з "беркутівцями", перешкоджав проведенню зібрань громадян, а також незаконно затримав кореспондента та оператора "5 каналу", застосовувавши насильство. В результаті дій правоохоронця журналістам нанесли тілесні ушкодження, розбили відеокамеру та інше професійне обладнання.

Наразі вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про відсторонення підозрюваного від посади та застосування запобіжного заходу.

Нагадаємо, у 2020 році  до кримінальної відповідальності по справі Майдану притягнуто 34 особи. У розшуку перебувають 82 підозрюваних.