Справа нардепа Трухіна: патрульного, який не взяв хабаря у 150 тисяч, викликали на допит

Слідчі ДБР викликали поліцейського як свідка
Справа нардепа Трухіна: патрульного, який не взяв хабаря у 150 тисяч, викликали на допит
ДБР Фото: сторінка ДБР у Фейсбук
7 Лютого 2022, 12:09
читать на русском

Державне бюро розслідувань викликало на допит патрульного Сергія Петрика, який оприлюднив відеозапис розмови з нардепом Олександром Трухіним після ДТП.

Про це повідомила речниця ДБР Ольга Чеканова.

Вона зазначила, що патрульного Петрика викликали як свідка і слідчі не мають намірів повідомляти йому про підозру.

Слідчі ДБР викликали поліцейського як свідка, слідчі мають намір з'ясувати у нього нові обставини у справі, які він озвучив журналістам, зокрема, чому не повідомив на попередньому допиті в ДБР цю інформацію, - сказала Чеканова.

Вона зазначила, що наразі слідчі провели вже чотири експертизи у цій справі та приступили до заключної, п'ятої.

 ДБР зверталося офіційно до поліції, щоб надали всі матеріали, але з невідомих причин ці матеріали не були надані, - сказала вона.

Сам патрульний, якому депутат Трухін пропонував хабаря, сьогодні зранку прибув до будівлі ДБР та повідомив, що надаватиме свідчення слідству.

Петрик зазначив, що відео з боді-камери, на якій зафіксовано розмову Трухіна та події після ДТП за його участю, він здавав після зміни до поліції й після цього не мав доступу до неї.

Заступаючи на чергування, він отримує боді-камеру свою, за окремим номером, в IT-відділі під свій особистий підпис. Надалі користується нею на чергуванні та наприкінці зміни також здає її під підпис. Надалі всі дії з камерами взагалі до працівників патрульної поліції, звичайних працівників вони не торкаються, – повідомив патрульний.


Подробиці скандалу із Трухіним:

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів. Цього ж дня на ситуацію відреагував президент Зеленський. Він зазначив, що депутат має відповісти за свій вчинок повною мірою.

Читайте також

1