Давай я тихо в ліс піду: Трухін пояснив свою поведінку після ДТП

Нардеп переймався через публічний резонанс справи
Давай я тихо в ліс піду: Трухін пояснив свою поведінку після ДТП
Олександр Трухін і Володимир Зеленський (фото: facebook.com/aleksandrtrukhin40)
3 Лютого 2022, 08:29
читать на русском

Народний депутат Олександр Трухін, який влаштував ДТП та намагався залишити місце аварії, пояснив свою поведінку.

У коментарі агенству "Інтерфакс Україна" Трухін сказав, що його непокоїло, що ця справа викличе резонанс, оскільки він є народним депутатом.

Я не приховую, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії. Я усвідомлював свій статус народного депутата, і передбачав публічний резонанс, до якого призведе аварія незалежно від того, винен я чи ні. Я не втік і не ховався з місця аварії ще до прибуття поліцейських, а хотів піти, коли вже було надано допомогу всім учасникам ДТП, - сказав він.

Також Трухін пояснив, для чого вмовляв патрульного "тихенько піти в ліс", та пропонував йому хабаря. Нардеп каже, що перебував у шоковому стані:

Щодо моєї поведінки на місці аварії - мені соромно. У стані шоку я дійсно наговорив багато дурниць, які в звичайному стані я не повторив би. Я хотів би вибачитися перед усіма, кого торкнулася моя реакція в шоковому стані.

Однак він заперечує, що його пропозиція патрульному "взяти сумку з багажника, де лежать 150 тисяч" стосувалася хабаря:

Я розумію, що зараз багатьох обурюють емоції та бажання приписати мені всі можливі злочини, але я не давав нікому хабаря, не брав хабаря, і дякувати Богові, в результаті аварії всі залишилися живі та здорові.

Також нардеп заявив, що готовий скласти депутатський мандат, якщо того вимагатимуть ситуація та команда "Слуги народу".

Я усвідомлюю свою політичну відповідальність і розумію рішення своїх однопартійців і колег по фракції...  Якщо команда та ситуація змусить скласти мандат, я готовий понести цю відповідальність, - сказав Трухін.

Нардеп запевнив, що після ДТП "співпрацював із правоохоронцями, проводив слідчі заходи, давав свідчення та надав співробітникам ДБР і Національної поліції всю інформацію".


Подробиці скандалу із Трухіним:

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів. Цього ж дня на ситуацію відреагував президент Зеленський. Він зазначив, що депутат має відповісти за свій вчинок повною мірою.

Читайте також