Закон один для всіх: Арахамія хоче скликати позачергове засідання ВР через Трухіна

Депутат вимагає доповіді від МВС, ДБР та ГПУ щодо резонансних справ депутатів-слуг
Головне
Закон один для всіх: Арахамія хоче скликати позачергове засідання ВР через Трухіна
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
2 Лютого 2022, 12:02
читать на русском

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вимагає "негайного скликання" позачергового засідання Верховної Ради у звязку із появою нової інформації щодо ДТП з нардепом Олександром Трухіним.

Про це повідомила речниця партії "Слуга народу" Юлія Палійчук, яка опублікувала заяву Арахамії.

Голова фракції заявив, що "Слуга народу" "завжди мала нульову толерантність до будь-яких правопорушень із боку осіб, наділених владою. Особливо, коли йдеться про колег, які прийшли з нами в політику".

За нашої ініціативи з народних депутатів була знята депутатська недоторканність, ми завжди та без будь-яких зволікань виключали зі своїх лав колег, котрі обґрунтовано підозрювались у вчиненні правопорушень або допускали неетичну поведінку. Останнім часом до правоохоронних органів накопичилося багато питань щодо справ народних депутатів Трухіна, Кузьміних, Воронька, Дмитрука, Порошенка, Медведчука і застарілих розслідувань стосовно Юрченка та Дубневича. Жодна політична сила не повинна покривати цих людей, вони мають понести відповідальність за свої вчинки, - запевнив Арахамія.

Він зазначив, що ініціював проведення позачергового засідання Верховної Ради, аби заслухати міністра внутрішніх справ, генерального прокурора і голову ДБР щодо справ народних депутатів.

Ніхто з них не повинен ховатися від відповідальності за депутатським мандатом чи партійним квитком. Закон один для всіх, - додав він.


Нагадаємо, 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів.

Читайте також