Поліція Києва розповіла про розслідування ДТП зі "слугою" Трухіним

Справу передали до ДБР
Поліція Києва розповіла про розслідування ДТП зі "слугою" Трухіним
ДТП з депутатом Трухіним Фото: centernews.com.ua
31 Серпня 2021, 21:36
читать на русском

У поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 23 серпня у Дарницькому районі столиці. Тоді автомобіль Audi, не дотримавшись безпечної дистанції під час руху, в’їхав у авто Ford, яке рухалося попереду. А Ford – в автомобіль Daewoo. В результаті потрійної аварії постраждали шестеро людей, серед яких і діти.

Того ж дня було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Як зазначається, на місці події патрульні поліціянти та слідчі документально зафіксували всіх осіб, котрі їхали в автомобілях. На момент прибуття правоохоронців учасники аварії перебували біля автівок, тож поліція з'ясовувала, хто саме був за кермом в момент аварії.

Поліція вже призначила низку експертиз, зокрема для з'ясування швидкості, з якою рухався автомобіль. До того ж правоохоронці опитали учасників події та свідків, вилучили відбитки пальців та інші речові докази.

Під час проведення першочергових слідчих дій один зі свідків повідомив, що за кермом Audi перебував чоловік, як згодом з’ясувалося – народний депутат України. Водночас інші свідки заперечують ці покази, - повідомили у пресслужбі поліції.

Тому слідчі поліції надіслали листа до прокуратури із клопотанням про передачу матеріалів вказаного кримінального провадження до відповідного правоохоронного органу. Наразі підслідність визначена за Державним бюро розслідування, до якого передадуть всі зібрані матеріали.

Нагадаємо, 23 серпня народний обранець Олександр Трухін (фракція "Слуга Народу") перебував у Полтаві, де брав участь у святкових заходах.

Олександр Трухін Фото: facebook.com/aleksandrtrukhin40

Інтернет-видання "Полтавщина" повідомило, що після завершення урочистостей депутат Трухін разом з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим обідали в полтавському ресторані, потім депутат сів у авто та поїхав до Києва.

Згодом ЗМІ повідомили про ДТП на Бориспільській трасі поблизу Києва, в якій постраждало шестеро людей, серед них - двоє дітей і голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі.

Видання "Центр новин" написало, що саме Трухін був за кермом Audi та що він мав ознаки сп'яніння (офіційного підтвердження цієї інформації немає). Згодом журналісти опублікували фото з місця ДТП, на якому помітно Трухіна.

ДТП із Трухіним Фото: https://t.me/seredych/537

Після того, як ЗМІ опублікували інформацію, що депутат спричинив аварію із шістьма постраждалими, до редакцій почали надходити листи із вимогою зняти новину з публікації. За це навіть пропонувалися гроші. Близько 30 українських новинних ресурсів видалили повідомлення про дорожньо-транспортну аварію з участю народного депутата зі своїх сайтів.

Редактор "Новинарні" Дмитро Лиховій, зокрема, повідомив навіть про погрози за те, що відмовився зняти новину з сайту.

Фото: https://www.facebook.com/dmytro.lykhoviy

Коментуючи автопригоду з депутатом PavlovskyNews, голова МВС України Денис Монастирський заявив:

Коли поліція з'ясує, хто саме перебував за кермом, справа, ймовірно, буде передано в Держбюро розслідувань.

Він також уточнив, що подальші коментарі по цій справі буде давати Нацполіція.


Нагадаємо, поліція просить суд стягнути штраф з народного депутата Олександра Юрченка, який влаштував ДТП у Львові на незадекларованому авто, і позбавити на один рік водійських прав за водіння в нетверезому стані.

Читайте також

1