Справа про ДТП та хабар патрульному нардепа Трухіна: коментарі МВС та ДБР

У поліції кажуть, що Трухін не намагався зам'яти справу за допомогою міністра
Головне
Справа про ДТП та хабар патрульному нардепа Трухіна: коментарі МВС та ДБР
Олександр Трухін Фото: sluga-narodu.com
2 Лютого 2022, 10:47
читать на русском

У справі щодо ДТП за участі народного депутата Олександра Трухіна проводиться розслідування. Депутат не "заминав" справу за допомогою міністра внутрішніх справ.

Так у Міністерстві внутрішніх справ та у Державному бюро розслідувань відреагували на журналістське розслідування, у якому йдеться, що нардеп пропонував патрульному хабаря у 150 тисяч, аби він "зам'яв" цю справу.

У МВС заявили, що "народний депутат України є спеціальним суб’єктом кримінального провадження".

Наголошуємо, що всі намагання представляти суть справи так, що нібито народний депутат України О. Трухін про щось намагався "домовитись" із Міністром внутрішніх справ України не відповідають дійсності. Поліцейські сумлінно виконали свої службові обов’язки з документування цього ДТП. Встановлення всіх фактів і обставин ДТП за участю народного депутата України й прийняття відповідних процесуальних рішень належать до повноважень Державного бюро розслідувань, - йдеться у заяві.

У ДБР заявили, що розслідування дорожньо-транспортної пригоди за участю народного депутата України Олександра Трухіна, яка сталася 23 серпня 2021 року, на даний час ще триває. ДБР проводить усі необхідні експертизи та інші слідчі дії.

Також у бюро запевняють, що уявлення не мали про існування запису з бодікамери патрульного.

Інформуємо, що матеріалів, оприлюднених журналістами видання "Українська правда", на момент виходу розслідування у розпорядженні слідства не було. Принагідно підкреслимо, що слідчі ДБР допитували співробітника поліції, відео з особистої камери якого оприлюднили журналісти. На жаль, працівникам ДБР він не надав інформації, яку повідомив журналістам, - кажуть у відомстві.

Зазначається, що камери відеофіксації на ділянці траси, де сталася пригода, на момент ДТП ще не були встановлені, і ДБР зверталося до громадян з проханням надати додаткові фото- та відео записи задля прискорення розслідування.

На жаль, дане звернення не призвело до очікуваного результату. Відео буде витребуване у законному порядку, досліджено та буде надана юридична оцінка діям, зафіксованим на ньому, - кажуть у ДБР.

Нагадаємо, 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів.

Читайте також

1