Міністр пояснив, чому справу про ДТП Трухіна передали ДБР

Монастирський пообіцяв найближчим часом надати інформацію про винуватця аварії
Міністр пояснив, чому справу про ДТП Трухіна передали ДБР
ДТП з депутатом Трухіним Фото: centernews.com.ua
6 Вересня 2021, 13:15
читать на русском

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський пояснив, чому справу про резонансне ДТП за участі народного депутата з фракції "Слуга народу" Олександра Трухіна розслідує ДБР.

В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" міністр зазначив, що поліція передала матеріали справи щодо ДТП за участю Трухіна до Державного бюро розслідувань, бо саме бюро за підслідністю розслідує справи, суб'єктом яких є народний депутат.

Закон наказує, що якщо можливим суб'єктом правопорушення є спецсуб'єкт, яким є народний депутат, то розслідуванням має займатися ДБР. Тому наразі справу передано до ДБР, - сказав глава МВС (досьє Монастирського).

Монастирський упевнений, що "найближчим часом будуть отримані всі відповіді на запитання, які є".

Нагадаємо, 23 серпня на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна. Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей. Згодом ЗМІ почали видаляти інформацію про аварію з депутатом зі своїх сайтів. Головний редактор "Новинарні" Дмитро Лиховій, зокрема, повідомив навіть про погрози за те, що відмовився зняти новину про аварію із депутатом з сайту.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

Читайте також

1